San Fransisco og Oracle OpenWorld 2012

Gode dager på Oracle OpenWorld 2012 i San Fransisco. Herlig vær med temperaturer godt over 20 grader.

20121001-151228.jpg

Dag 3 på nye rulleski (skøyte) endte i asfalten

Slik endte tredje tur på nye rulleskiEtter to turer med de nye rulleskiene, uten å ende i asfalten, følte jeg at jeg begynte å få taket på det. Ikke det at det gikk så fort, men jeg begynte iallefall å ha litt balanse. Men overmot lønner seg sjeldent. Etter å ha kommet ca halveis på dagens økt, fikk jeg litt overbalanse og klarte aldri å hente meg inn igjen. Dessverre var det litt for langt bort til grøften med masse mykt gress. Dermed var det ingen vei utenom et lite møte med asfalten. Turen tilbake igjen gikk derimot helt fint uten flere knall og fall. Det vil si – jeg havnet nesten i asfalten da også, da den ene “skien” hang seg opp i et lite hull i veien.

Men hvis det er dette som skal til for å kunne ta Øystein til vinteren, så er det vel verdt det. (Så du er herved advart Øystein :-)). Føler ikke at jeg får så vanvittig god treningseffekt av skøyteturene enda, men det kommer vel etterhvert som teknikken begynner å sitte. Kanskje er det fordi jeg er så vanvittig konsentrert, og at jeg dermed knapt merker at jeg har høy puls. Gøy er det i allefall. Så i morgen blir det nok et skøytetur. Forhåpentligvis uten knall og fall!

Nedover bakkene har jeg dessverre ikke taket på enda. Blir det for bratt er det bare å ta av seg skiene å gå eller løpe. Det å bremse på skøyteski er jo nesten umulig. Har prøvd litt i en liten bakke, men det er jaggu ikke lett. Blir farten for høy er det faktisk helt umulig å stoppe. I alle fall med min teknikk.

Flotteste dagen på Voss hittil i år

Voss 22.12.2012Da er vi tilbake i Bergen igjen etter noen flotte dager på Voss. Det var tydeligvis flere som nøt denne flotte søndagen i Norges fineste skiterreng. Vi brukte hele 3 timer hjem til Åsane, mot normalt 1 time og 30 minutter. Men det flotte været som Voss hadde å by på denne søndagen var verdt litt bilkø. Minus 5 grader, vindstille, ny snø og masse sol! Kan det bli bedre? Jentene og undertegnede koste oss i Bavallen hele dagen, sammen med tusenvis av andre vintersport entusiaster. Herlig!

Det hadde vært supert hvis Voss fikk dette været under NM på ski neste helg! Øystein og undertegnende hadde en god skøyte økt i NM-løypene på lørdag. Helikopteret suste over tretoppene, og NRK var i full sving med å rigge opp utstyr. Jeg hadde nysmurte ski (takk Øystein), og fikk endelig føle hvordan det er å ligge foran i feltet (på to). Treningen i vinter har tydeligvis gjort noe godt. Med hodelykt og lette ben ble treningsøkten også etterhvert til en fantastisk naturopplevelse. Øystein er god kjent i område, og jeg fikk en liten omvisning utenfor lysløypen. Fantastisk flott! Jeg gleder meg allerede til neste skøyteøkt!

Terskel og VO2-max test ved SiB’s Sports Labratorium

VO2makstesten er igang. Jeg starter på 225 watt. Etter hver 30 sekund spør Dag om jeg tåler mer. Ja – deg vil ha mer, og viser tommel opp. Det føles greit veldig lenge … 250w, 275w, 300w, 325w. Etter 3 minutter er vi på 350 watt, og nå merker jeg at jeg må begynne å jobbe for å holde kadensen oppe. Når Dag informerer om at jeg ved forrige test var oppe i 450 watt, rykker det litt i kroppen. “Det hørtes tungt ut!”. Men det er ikke plass for negative tanker nå. 375 w. “Kom igjen nå … her kommer neste måling … du passerer 50 … mer watt?” Jeg nikker igjen. 400 w. Jeg skjønner nå at jeg ikke kommer opp i 450w som jeg gjorde forrige gang. Men jeg har ikke tenkt å gi meg. Dag motiverer til presse litt til. Jeg kjører på det jeg greier. “Stiger fremdeles” roper Dag. Jeg er godt sliten, men har fremdeles litt å gi! “Nå kommer neste måling … 51 … det er bra … litt til!”. Hjertet pumper alt det greier. Syren sprenger i bena. Neste måling er om 30 sekunder. “Kom igjen … hold ut! … 52 … Kanon … litt til nå … “. Jeg presser, vet at jeg kan klare 30 sekunder til. 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1. Men da er det slutt. Siste måling viste 50,5. Det betyr at det ikke var mer igjen. Jeg river av meg pusteslangen. Gisper etter luft. Jeg ga det jeg hadde. Endelig ferdig. VO2makstesten er over for denne gangen.  Continue Reading »

Jobbsykling: En flott november morgen

Vinteren er på innmarsj her i Bergen, og kulden begynner å legge seg. Dette var første dag med is på vannene. I tillegg var det litt is på vei og sykkelsti, men allikevel en flott november morgen på vei til jobb.

Har syklet forbi gamlehaugen mang en gang, og tenkt jeg skulle ha hatt et kamera og tatt noen bilder. Endelig husket jeg å ta med meg kameraet, og jeg fikk knipset et lite bilde i det solen er i ferd med å stå opp over Bergen by.

40 år. Og så da?

Ja ja – jeg har blitt 40 år. Og så? Hva nå? Jeg så et program på TV-en forleden der de hardnakket påstod at mannens seksuelle høydepunkt lå rundt 20 års alderen. For å være ærlig så husker jeg ikke detaljene fra den gang. Det er mulig jeg er glemsk, men jeg mener da definitivt at jeg bare blir bedre og bedre. En ting er i alle fall sikkert; jeg har det bedre og er lykkeligere nå enn noen gang. Da får det bare være at jeg er kommet midt i livet, og at det heretter går i nedover bakke. Jeg har så mye å gå på at det skal jeg tåle. Da må jeg jo legge til at samme program også påstod at kvinnens seksuelle høydepunkt lå rundt 35 års alderen. Kanskje derfor jeg har det så bra! Men hva da med … Vel – man skal vel ikke tro på alt det man hører.

Selvsagt merker man jo at årene går. Litt slitasje skader her og der, og definitivt en del skrammer i lakken. Men motoren fungerer fremdeles som den skal, og kan fremdeles trimmes til nye høyder. Selvsagt trenger man litt mer hvile mellom øktene (for den som lurte så snakker jeg nå om trening, ikke … vel … glem det). Continue Reading »

Høsttur og CycleCross på Voss

Høstens varmebølge har selvfølgelig også nådd Voss. Øystein og jeg måtte derfor ta oss en liten tur på sykkelen denne deilige høst dagen. Kanskje en av de siste virkelig fine turene denne sykkelsessongen. Turen gikk fra Bavallen, ned til Bulken, og videre mot Evanger over den gamle kongeveien. Jeg på min nye Ridley CycleCross (Ja. Dere hørte riktig. En Ridley. Tenkte jeg fikk prøve ut noe annet enn Giant denne gangen) og Øystein på sin MTB.

I noen fine bakker før det igjen skrånte ned til Evanger fikk jeg bekreftet at formen definitivt er på vei. Jobb syklingen har definitivt begynt å satt spor, og 5-6 kilo lettere går det fort mye lettere opp bakkene. Jeg har fremdeles en god del igjen før jeg kan matche Øystein & co, men jeg er definitivt på vei. Nå hadde jeg nok et lite fortrinn på min nye CX. Nesten på toppen lå det med et en hjort i vei, med noen fornøyde jegere sittende rundt. Etter å forhørt oss om at det var trygt å sykle videre, gikk turen nedover mot Evanger.

Jeg må si at jeg er veldig fornøyd med den nye CycleCrossen. Merket tror jeg nok ikke er så vesentlig her, men sykkeltypen virker enestående. Dette blir virkelig noe jeg kan trives med på vei til jobb utover høsten og vinteren. Det blir spennende å se når det blir litt kaldere, og ikke minst når snøen og isen begynner å komme, om jeg må over på MTB eller om CX-en fungerer året rundt. Som høst sykkel er den i allefall genial!

Herlige høstfarger og nydelig vær. En treningsøkt kan stortsett ikke bli mye bedre. Når man da i tillegg kommer hjem til dekket bord er lykken nådd. Jeg fikk til og med servert et glass rødvin mens jeg stod å tøyde, samt noen kanapeer med oliven pure. Herlig!

Birkebeinerrittet 2011

Så ble det regn i år også. MEN i år var det minst 10 grader varmere. Så selv om føret var sugende, var det slettes ikke så værst å være ute i løypa. Vel … en liten periode der var det kanskje litt tøft i år også, men ikke i nærheten av det helvete vi opplevde i fjor. I fjor var jeg veldig nær ved å bryte. Hadde det vært en brytebil i nærheten jeg kunne benytte meg av så hadde jeg definitivt brutt. Men brytebilen var full, og vi fikk beskjed om at neste kom om ca 1 time. Men nok om rittet i fjor. Continue Reading »

Bryllup i Levanger, 2.juli 2011

What a day! What a weekend!

Hvor høy kan man bli på ren skjær lykkerus? Dette tror jeg er det nærmeste jeg kommer. Og jeg som egentlig ikke ville gifte meg. I allefall var det holdningen min da jeg traff Elin en gang i 1997. Mye har tydeligvis skjedd siden den gang. Men – at det skulle bli så morro; det hadde jeg aldri trodd. En annen ting jeg også fikk erfare er at bryllup er arbeid. Jeg kunne ikke i min villeste fantasi forestilt meg hvor mange små detaljer som må på plass for å pynte seg opp i noen klær, ta noen bilder, kjøre til kirken, få noen ringer på fingrene, be noen gjester på middag og kaker, og til slutt arrangere en liten fest. Men enhver time og krone som ble lagt ned, i for -og etterkant, var det definitivt verdt. Et minne for livet! Continue Reading »

Fotball (Karianne): Tertnes Tigre – Flaktveit 6-6

Årets første fotballkamp for Karianne, i sol og pent vær, mot Flaktveit. Det ble en svært tett og spennende kamp. Tertnes Tigre åpnet best, og ledet 3-2 etter første omgang. Men Flaktveit kjempet seg tilbake og ledet med et mål da det nærmet seg fullspilt kamp. Heldigvis klarte Tertnes å utligne rett før kampen var over, og det ble en rettferdig poengdeling.

Karianne spilte en flott kamp, og hadde to målgivende pasninger. I tillegg var hun nesten igjennom forsvaret og hadde et skudd mot mål, som keeperen så vidt avverget. Veldig bra spilt Karianne!