Utstyr: Jakt og fjellsko: ALFA Rype A/P/S GTX

Mine gamle Viking Gortex

Endelig ble det nye jakt -og fjellsko på meg. Ikke det at mine gamle sko var dårlige, men de begynner dessverre å bli svært gamle og slitte. Egentlig så er det nesten litt vemodig å si takk og farvel til mine gamle Viking gortex sko, som min kone vant i en squashturnering for snart 20 år siden. Det høres kanskje ikke ut som jeg ikke går i fjellet, men det må sies at jeg har et par andre fjellsko også. MEN disse Viking skoene har vært gull, og jeg har nok tøyd strikken vel langt med de. Nå var det altså tid for noe nytt!

Continue Reading »

Utstyr: Mammut Kompakt Down Winter Dark Orange/Sinopia

Jeg har i mange år gått og vurdert å kjøpe en vintersovepose. For to uker siden gikk jeg endelig til det skrittet å handle. Ikke bare til meg, men til hele familien. På grunn av et salg og overbevisende selger ved magasinet.no, gikk jeg for en dunpose, Mammut Kompakt Down Winter Dark Orange/Sinopia. Argumentene var selvfølgelig plass, vekt og holdbarhet. Komfort temperaturen er satt til -7 grader for oss menn. Villedende pris var 5500 kroner, mens jeg fikk kjøpt posene til ca 2800 kr.

Continue Reading »

2016-10-29: Ølbrygging: Oregonian og Nelson Pale Ale

Igjen valgte jeg to ølsett. I fjor vinter brygget jeg Oregonian etter oppskrift funnet på nettet. Nå har Vestbrygg fått et ølsett med Oregonian, så jeg tenkte jeg skulle prøve dette. I tillegg tok jeg med meg et ølsett med Nelson Pale Ale. Hørtes bare godt ut.

Startet bryggingen rundt kl. 16.00, og etter 5,5 time så stod Oregonian til gjæring.
Det ble litt sendt, men jeg klarte til slutt å få brygget ferdig to sett på en kveld. Nå er klokken straks 4, og jeg er ferdig med vaskingen og klar til å gå til sengs. Nå skal gjæren få gjøre sitt en ukes tid, før det er på tide med litt mer humle.

Gleder meg til en ny runde med Oregonian.

2016-03-01: Øl-brygging: Belgisk Witt og American Pale Ale

Denne gangen ble det to vanlige sett fra Vestbrygg – en Belgisk Wit og en American Pale Ale.

Begge disse ble brygget til sommerfesten hos Christian og Monica på Alvøen.

Den 30.april brygget jeg Belgisk Witt.
Jeg var nok litt unøyaktig med Wit-en, og hadde i gjæren på litt høye varme. Regner med at temparaturen i vørteren var mellom 25 og 30 grader. Etter råd fra Mr. Ulveseth kompanserte jeg med å la gjæringen gå relativt høyt opp. Kjørte slutten av gjæringen opp til 25 grader.
Og tro det eller ei – Wit-en ble et kjempe øl.

Den 1.mai brygget jeg American Pale Ale. Dette ølet har jeg brygget før sammen med Lars Johan. Ble faktisk godt igjen. Jeg synes jeg begynner å få relativt god kontroll over meskingen nå. Setter varmen på ca 65 grader, og styrke på ca 60 %. Tempometeret viser mellom 64 og 68 grader.

2016-01-17: Brygging: Jenssen Oregonian

Etter å ha smakt Vossbryggeri sin Oregonian, så gleder jeg meg til å prøve dette brygget.
Oppskriften er lagt ut på Norbrygg, og jeg har regnet ut mengder her:

http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/edit/314221
Continue Reading »

Andre ølbrygging: Norsk Tradisjonell Juleøl

Så var det på tide med litt brygging igjen. Denne gangen var det en Norsk Tradisjonell juleøl som sto for tur. Selvfølgelig litt sent for å bli ferdig til jul, men vinteren er jo lang. Dessuten har jeg hørt rykter om at julen varer helt til påske :-).
Continue Reading »

Min første øl brygging: “Til gutta”

Sølbryggingøndag 18.oktober fikk jeg min første opplevelse som ølbrygger hjemme hos min gode venn, Lars Johan. Det vil si – jeg fikk med meg bare siste del av bryggingen “Til fruen”. Min første tanke var at dette var kjekt, men at jeg nok ikke ville investere i utstyr selv. Men da jeg litt ut i uken fikk tilbud om å kjøpe en brukt Beer Brew 30 (av en annen god venn, Joachim) slo jeg til. Egentlig har jeg lest svært lite om øl brygging, og begir meg nå ut på noe jeg virkelig ikke kan.

Fjorten dager etter, søndag 31.oktober, står jeg altså her og er “klar” for min første brygging av øl. Vestkyst – en IPA fra Kinn. Ettersom den første batchen fikk navnet “Til fruen”, føler jeg for å gi denne batchen navnet “Til gutta”.
Continue Reading »

San Fransisco og Oracle OpenWorld 2012

Gode dager på Oracle OpenWorld 2012 i San Fransisco. Herlig vær med temperaturer godt over 20 grader.

20121001-151228.jpg

Dag 3 på nye rulleski (skøyte) endte i asfalten

Slik endte tredje tur på nye rulleskiEtter to turer med de nye rulleskiene, uten å ende i asfalten, følte jeg at jeg begynte å få taket på det. Ikke det at det gikk så fort, men jeg begynte iallefall å ha litt balanse. Men overmot lønner seg sjeldent. Etter å ha kommet ca halveis på dagens økt, fikk jeg litt overbalanse og klarte aldri å hente meg inn igjen. Dessverre var det litt for langt bort til grøften med masse mykt gress. Dermed var det ingen vei utenom et lite møte med asfalten. Turen tilbake igjen gikk derimot helt fint uten flere knall og fall. Det vil si – jeg havnet nesten i asfalten da også, da den ene “skien” hang seg opp i et lite hull i veien.

Men hvis det er dette som skal til for å kunne ta Øystein til vinteren, så er det vel verdt det. (Så du er herved advart Øystein :-)). Føler ikke at jeg får så vanvittig god treningseffekt av skøyteturene enda, men det kommer vel etterhvert som teknikken begynner å sitte. Kanskje er det fordi jeg er så vanvittig konsentrert, og at jeg dermed knapt merker at jeg har høy puls. Gøy er det i allefall. Så i morgen blir det nok et skøytetur. Forhåpentligvis uten knall og fall!

Nedover bakkene har jeg dessverre ikke taket på enda. Blir det for bratt er det bare å ta av seg skiene å gå eller løpe. Det å bremse på skøyteski er jo nesten umulig. Har prøvd litt i en liten bakke, men det er jaggu ikke lett. Blir farten for høy er det faktisk helt umulig å stoppe. I alle fall med min teknikk.

Flotteste dagen på Voss hittil i år

Voss 22.12.2012Da er vi tilbake i Bergen igjen etter noen flotte dager på Voss. Det var tydeligvis flere som nøt denne flotte søndagen i Norges fineste skiterreng. Vi brukte hele 3 timer hjem til Åsane, mot normalt 1 time og 30 minutter. Men det flotte været som Voss hadde å by på denne søndagen var verdt litt bilkø. Minus 5 grader, vindstille, ny snø og masse sol! Kan det bli bedre? Jentene og undertegnede koste oss i Bavallen hele dagen, sammen med tusenvis av andre vintersport entusiaster. Herlig!

Det hadde vært supert hvis Voss fikk dette været under NM på ski neste helg! Øystein og undertegnende hadde en god skøyte økt i NM-løypene på lørdag. Helikopteret suste over tretoppene, og NRK var i full sving med å rigge opp utstyr. Jeg hadde nysmurte ski (takk Øystein), og fikk endelig føle hvordan det er å ligge foran i feltet (på to). Treningen i vinter har tydeligvis gjort noe godt. Med hodelykt og lette ben ble treningsøkten også etterhvert til en fantastisk naturopplevelse. Øystein er god kjent i område, og jeg fikk en liten omvisning utenfor lysløypen. Fantastisk flott! Jeg gleder meg allerede til neste skøyteøkt!